צרכים בבית מה עושים ואיך מתמודדים?
- Tanya Tabakmaher
- 7 באוג׳ 2021
- זמן קריאה 2 דקות
לפני שנגיע לפתרונות אני רוצה קצת לעשות לנו סדר בראש.
קודם כל חשוב להבין שהכלבים שלנו הם חיות נקיות אשר יעדיפו לא לעשות את הצרכים שלהם במקום שהם נמצאים וינסו לעשות הכל על מנת להימנע מכך (כמובן שמדובר בכלבים בריאים, שלא סובלים מדלקות בשתן,בריחת שתן, בעיות גנטיות וכו..).

אז למה בעצם זאת בעיה ששואלים שוב ושוב?
על מנת לנסות להסביר קצת את הנושא אני אחלק את בעיית הצרכים לגורים וכלבים בוגרים.
גורים
כאשר אנחנו מדברים על גורים חשוב לזכור כמה עקרונות בסיסיים:
הגור שלנו הוא כמו תינוק שהמערכות והחושים שלו מתחילים להתפתח לכן גורים ככלל יכולים להתאפק מספר שעות כמספר החודשים שלהם. (למשל גור בן 3 חודשים יכול להתאפק 3 שעות). לכן חשוב לשים לב לעובדה הזאתי ולנסות לצאת איתו את מספר הפעמים ביום שהוא יכול להתאפק.
כפי שאמרנו קודם כלבים הם חיות נקיות ולא יעשו צרכים במקום מגורים שלהם. אבל הפרספקטיבה של תפיסת המקום אצל הגורים שונה ולוקחת זמן. הכוונה שיקח זמן עד שהגור שלנו יכליל את כל הבית לבית. לכן חשוב להתחיל בתחום אשר הגור שלנו יהיה בתוכו ולאט לאט להגדיל לחדר וכך עד שנגיע לבית כולו (כאשר אם האוכל והמיאה של הגור שלנו בתחום חשוב שהם יהיו בצד הרחוק של הפד צרכים לדוגמא).
לגורים בדרך כלל יש סדר פעולות אשר מזרז את המטבוליזם שלהם , לדוגמא אחרי שהם משחקים, ישר אחרי האוכל, כמה דקות אחרי שהם קמים. חשוב שכל פעם כזאת ניקח את הגור שלנו החוצה על מנת לאפשר לו לעשות את הצרכים בחוץ.
וכמובן כל פעם שאנחנו רואים את הגור שלנו עושה צרכים בחוץ בהתחלה נתגמל אותו על כך.. חשוב לחכות שהוא יסיים את הצרכים לפני התגמול על מנת לא להבהיל אותו ולאפשר לו להרגיש בנח לעשות צרכים כאשר אנחנו באזור. (במידה והגור עשה בבית פשוט ננקה ונתעלם).
כלבים מבוגרים
כאשר מדובר בכלבים בוגרים אשר עושים את הצרכים בבית אם בדקנו בעיות רפואיות, הבעיה הרבה פעמים קוראת אצל כלבים שהיו בהסגרים למשל ולא היתה להם אפשרות לעשות צרכים בחוץ ולכן הם למדו לעשות גם על עצמם (כוחו של הרגל).
אז קודם כל העצות על גורים לגבי תגמול בחוץ, ניסיון תיחום ויציאות מרובות החוצה יכול לעזור.
חשוב לזכור שכלבים הם חיות תבניתיות לכן נרצה לייצר לכלב שלנו שיגרה של שעות קבועות לטיולים על מנת שהכלב שלנו ילמד שתמיד יש יציאה לצרכים והוא לאט לאט ילמד להתאפק מכיוון שהוא ידע שיש זמן לצאת והוא לא יהיה סגור בבית יותר מ12 שעות.
מפני שכלבים הם חיות נקיות ננסה להאכיל ולפזר חטיפים ואוכל בפינות הקבועות שהכלב שלנו עושה שם צרכים, מה שאמור למנוע ממנו לעשות את הצרכים שוב בנקודות האלו.
טיפ
שימו לב אינסטינקט הראשוני שלנו הוא לנקות את הצרכים עם אקונומיקה וחומרי ניקוי בסגנון.
מה שלנו מריח ונראה נקי עושה בדיוק את הפעולה ההפוכה לכלבים שלנו מוצרים אלו מכילים אמוניה אשר מגבירה מאוד את ריח השתן אצל הכלבים שלנו וגורמת להם לעשות שם את הצרכים שוב ושוב.
לכן ננקה בחומץ את האזורים הללו!
מיתוס האף בפיפי!
נושא אחרון אבל לא פחות חשוב. הרבה אנשים חושבים להכניס את האף של הכלב לפיפי ילמד אותו להפסיק לעשות את הצרכים במקום מסוים. אז תנו לי לחדש לכם משהו…
במקרה הטוב, הכלב לא לומד כלום ופשוט עם הזמן כמו שאמרנו מכליל את הבית לבית ומפסיק באופן טבעי לעשות את הצרכים
במקרה הרע, הכלב לומד לפחד לעשות את הצרכים שלו לידכם מה שגורם לקח שהוא לא יעשה צרכים בטיולים בחוץ כשאתם רואים ולעומת זאת הוא כן יעשה בבית אבל כאשר אתם לא רואים! מה שיהפוך לבעיה הרבה יותר קשה לפתור.
Comments